Világsztárok karanténban

Williams ágyban, Gaga szaunában, Iggy a spájzban, Gwineth maszkban

2020. március 23. Anry Soós Éva

87871672_10157979134359496_942425780200144896_n.png 

Járvány ide, pánik oda, a héten az egyik reggelem elég izgalmasan, furán szürreálisan indult. Robbie Williams-szel ébredtem. Ágyban, párnák közt. Na, jó! Ő is egy ágyban, meg én is egy másikban. De valahogy az egész annyira meglepően intim volt, még akkor is, ha egy ponton hirtelen ott termett a neje is, Missis Williams és a szemem láttára, fülem hallatára bonyolítottak le egy bensőséges, „Jó reggelt, Drágám!” csevejt. Meg még másik 1400 ember is tanúja volt ennek, velem együtt.

Azt kell mondjam, Robbie Williams egy írtóan jófej, cuki pasi, azon túl hogy világsztár. Élve a digitális világ nyújtotta eszközökkel, tök lazán indít egy élőt az Instán, még mielőtt kibújt volna a jó meleg paplan alól, és csak úgy beszélget. Akárkivel. A téma most persze nem nagyon lehetett más, mint a Covid-19 járvány által generált globális helyzet és az, hogy ki hogyan éli meg ezt az egészet. Azonkívül, hogy beszélgettek a feleségével – aki épp egy másik országban tartózkodott a gyerekekkel – videochatelt egy a sírás határán lévő nővel Svájcból, és egy ír családapával, aki szintén eléggé kétségbe volt esve. És bár az énekes mindenkit tisztaszívből próbált megnyugtatni és pozitív energiával feltölteni, ő maga is elmondta: úgy érzi magát, mintha egy mozifilmben lenne. És hogy talán ezek a legkeményebb napok, amit valaha átélt.

89600121_240671223644982_7830891459933896704_n_1.jpg

Lady Gaga is karanténba vonult önszántából

Az énekesnő úgy döntött, hogy nem vár semmilyen felszólításra, és saját akaratából vonul karanténba a legelsők között. Azt is elmondta közösségi oldalán illetve nem fog „együtt lógni” olyanokkal, akik már betöltötték a 65. évüket mindaddig, amíg tart a koronavírus járvány. A 33 éves popsztár ezekről szintén az Instagrammon számolt be követőinek, és azt ígérte hogy a továbbiakban is mesél majd arról, hogyan birkózik meg a globális egészségügyi válsággal. Persze ő sem mulasztotta el, hogy mondjon néhány bíztató szót is a rajongóinak.

ladygaga_szauna.JPG

Lady Gaga részéről ezek az óvintézkedések különösen érthetőek, hisz évek óta köztudott, hogy egy titokzatos és gyógyíthatatlan betegséggel, fibromyalgiával küzd, amiről bár az orvosok sem tudnak sokat, nem kizárt, hogy összefüggésbe hozható az immunrendszer állapotával. Gaga ezt írta a fotómegosztó platformon: "Beszéltem néhány orvossal és tudóssal. Most senkinek sem könnyű, de a legbölcsebb, legegészségesebb dolog, amit megtehetünk, az az, hogy önként karanténba vonulunk, és kerüljük a közvetlen kapcsolatot az idősebb emberekkel, az ő érdekükben. Nagyon szeretném látni a szüleimet és a nagymamáimat, de most sokkal biztonságosabb, ha nem teszem, így biztosan nem okozok nekik bajt! Így most itthon lógok a kutyáimmal. Bízom benne, hogy mihamarabb túljutunk ezen, és imádkoztam Istenhez, mindannyian rendben legyünk!

Lehülyézte anyját a rapper

Ugyanakkor Iggy Azalea nemrégiben, egyszerűen lehülyézte az anyját nyilvánosan, mert szerinte az túlpánikolja a koronavírus-krízist és ő is beállt a wc-papírt és halkonzervet nagymennyiségben felhalmozók táborába. A rapsztár a Twitteren szólította fel követőit, hogy álljanak ellent a kísértésnek, őrizzék meg a nyugalmukat a vírus fenyegetése ellenére és ne vegyék meg mások elől az összes toalettpapírt, ne halmozzanak fel olyan felesleges élelmiszer-készeteket, amiket egyébként nem ennének meg. A 29 éves Iggy a mikroblog-platformon írta: "Nem fogom feladni a küzdelmet, hogy anyám elismerje: ő egy tipikus pánikvásárló amíg meg nem eszi az összes halkonzervet és el nem használja az öööööösszes klotyópapírt, amit megvett" – De aztán azt is hozzátette. – „A poénkodást félretéve, kérek mindenkit, hogy próbáljon meg ne pánikba esni, és figyeljünk oda egymásra! Ez azt is jelenti, hogy törődünk azzal is, hogy másoknak is jusson a legfontosabb alapdolgokból a boltokban, ne pedig a mi garázsunkban legyen felhalmozva egy kisboltnyi árukészlet!”

„Hozzatok áldozatot!” – írta az énekesnő

Taylor Swift énekesnő szintén sürgette rajongóit, hogy legyenek belátók és vállalják önként a karantént a koronavírus világjárvány közepette. Arról írt a követőinek, hogy szerinte nem veszik eléggé komolyan ezt a betegséget. "Srácok, online én is követlek benneteket, nagyon szeretlek benneteket, de el kell mondjam, aggódom, hogy jelenleg nem veszitek elég komolyan a helyzetet" - mondta Taylor Instagram-sztorijában. – „Látom, hogy rengetegen szerveztek találkozókat, vagy akár partikat is… de ez most nem helyénvaló! Itt az ideje, hogy mindannyian újra gondoljuk a terveinket! Ne gondoljátok, hogy azért mert ti nem érzitek magatokat betegnek, még nem adhatjátok át a vírust egy gyengébb immunitású idős embernek vagy más kiszolgáltatott személynek! Most az a dolgunk, hogy áldozatokat hozzunk a többiek érdekében."

 Gwyneth Paltrow: "Én már játszottam ebben a filmben"

 A színésznőnek, úgy tűnik még sikerült megőrizni a humorérzékét, erre abból a képből következtetek, amit nem régiben repülőújáról posztolt közösségi oldalán. Gwyneth arcmaszkban tolt fel egy selfie-t, miközben Párizsba repült, és a következőket írta: „Útközben Párizsba. Paranoiás? Körültekintő? Bepánikolt? Nyugodt? Járvány? Propaganda? Paltrow csak megy előre és ezzel a cuccal a fején alszik gépen.” A sors iróniája, hogy a színésznő szerepelt a 2011-ben bemutatott Fertőzés című moziban, amiben ő volt az úgynevezett zéró páciens. Minden bizonnyal erre utalt ezekkel a mondatokkal is „Én már egyszer játszottam ebben a filmben. Maradj biztonságban. Ne fogj senkivel kezet. Viszont gyakran mosd meg őket!”

Fotók: Instagram